klart.se

fredag 21 oktober 2011

Så har en vecka gått igen då.

Den här vecka har varit alldeles normal. Vi har tagit våra rundor i både regn och lite kyligare väder. I morse var det -3 grader, Wilma och jag fryser de andra struntar fullständigt i det.
Igår var sotaren hit och skulle godkänna vedspisen och kakelugnen. Sura som ättika när de kom, men så småningom så blev de hur trevliga som helst. Den ene berättade hur röken skulle gå i både kakelugnen och spisen och hur jag skulle göra om röken vill dra in, jag vet inte hur många gånger han öppnade spisen och visade och berättade. Ett gott råd var att ställa en plåt i botten av ugnen och lägga på en tegelsten när man eldar, stenen hjälper till att hålla värmen längre. Men tyvärr så får vi inte elda i spisen, eller rättare sagt kan inte, när de satte i rören så tappade de ner så mycke bruk så vi har bara en fjärdedels rökgång. Kan man bli annat än förbannad och besviken?Anders ska ta kontakt med skorstensmakarna idag, har de ställt till det får de väl ta rätt på det också. Frågan är väl om spisen ska tas ut igen eller om det ska bilas upp en ny sotlucka, damm lär det bli igen i alla fall.
Jag är ledig under helgen i alla fall, utom två timmar på lördag när jag ska hoppa in o jobba för en arbetskamrat som ska på fest på kvällen. Hon vill hem och göra sej i ordning och det kan man väl förstå.
Så måste vi få på granris på rabatterna, det får bli en av hundrundorna då kan de tjoa runt medan vi tar ris.
Vad långt det här blev då.

Vi eldade i kakelugnen i går kväll så skönt när det knastrar. Tror att jag ska köpa äpplen och falukorv med hem i kväll som vi kan grilla.
Ha det nu så bra mina vänner.

3 kommentarer:

 1. Men så trist att det inte är som det ska....man kan inte annat är bli ARG.
  Hoppas att det ordnar till sig snabbt.
  Tur att det är ok i kakelugnen iaf. så ni får elda mysbrasa där.
  Kallt som attan så nu är det vinterkläder som gäller.
  Sköt om er allihop... KRAM!!!

  SvaraRadera
 2. Men vilka klåpare, hoppas Anders tar i lite så dom kommer och fixar det omedelbart bums, kan väl vara skönt nu när vintern kommer, mysigt ser det ut med brasan i vart fall.

  Ha en skön helg önskar lidhultarna.

  SvaraRadera
 3. Brasor är det hög mysfaktor på! Hoppas klåparna kommer snabbt tillbaka och fixar spisen! Nu när det är ganska kallt ute är det skönt med lite värme... Kram

  SvaraRadera